Blog

Dietari (27/11/2022) : Black Friday i Gran Recapte

L’últim cap de setmana de novembre coincideixen dos esdeveniments totalment antagònics, però que són el resultat del capitalisme més salvatge i nihilista i anorreador que ens ha tocat viure. D’una banda, fa dies —sinó setmanes—, que estem patint el bombardeig continuat i sistemàtic del Black Friday, amb ofertes i descomptes agressius en quasi tots els àmbits. I de l’altra, també té lloc el Gran Recapte, que busca poder omplir la nevera a les famílies més vulnerables, amb ben pocs ingressos i que pateixen una realitat d’exclusió social en tota regla. En un anunci a la televisió ens poden oferir un descompte d’un 50%… i que a l’anunci següent aparegui el del Gran Recapte i un plat buit a taula. És significatiu, que totes dues accions tinguin lloc els mateixos dies. Són les dues cares de la mateixa moneda: un sistema que t’incita a consumir sense fre, però que també t’exclou sense cap mena de pietat. I enguany, amb l’ambient d’empobriment generalitzat, tot això és molt més feridor. Divendres passat vaig poder posar a la bossa del Gran Recapte quatre pots mal comptats de llegum i arròs. Enguany no podem més… i tampoc és cap consol pensar que sempre hi ha famílies que estan pitjor que la nostra.

Compra el meu últim llibre de ficció “Tots els noms del tren”

Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *