p o e s i a en som tots

La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari a principis del segle XX

Juntament amb l’equip de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, l’Imma Guzmán i l’Helena Fàbregas, hem publicat el capítol “La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari a principis del segle XX”, en llibre Elias Rogent i Barcelona: arquitectura, patrimoni i restauració, publicat per les Edicions de la Universitat de Barcelona.

Aquest és el resum:

“A partir de la construcció i la posada en funcionament del nou edifici del Seminari Conciliar de Barcelona l’any 1882, es fa una visió panoràmica de les biblioteques amb accés públic i obert existents a la ciutat de Barcelona durant el primer terç del segle XX, i que serveix al mateix temps per a posar en valor la tasca desenvolupada des del Seminari. En primer lloc es fa una breu presentació de l’edifici del Seminari, centrant-se en la ubicació original de la Biblioteca sobre plànol, per després passar a parlar pròpiament de la Biblioteca i del seu procés de reobertura 15 anys més tard, després que les caixes amb tots els llibres romanguessin als soterranis de l’edifici. Finalment, es vol posar en context la Biblioteca amb les altres biblioteques de la ciutat, per tal de deixar-ne constància sobre la seva especial importància i significació. Com a conclusió, ja des dels seus mateixos origens, se n’extreu el paper de difusió de la cultura oberta a tothom que sempre ha volgut tenir la Biblioteca, tot i el seu caracter privat.”

Compra el meu últim llibre de ficció “Tots els noms del tren”

Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *