Blog

Les felicitats essencials del primer dia de platja

Estrenem temporada d’estiu, temporada de platja. Primera escapada als Eucaliptus –no cal que vingueu, de debò, és una platja ben lletjota, salvatge i amb ben pocs serveis i cap dutxa, en ple delta de l’Ebre–, i primer diumenge en què les felicitats essencials es van fer ben reals, palpables i abastables. La nostra arquitectura humana es construeix amb aquests moments, que basteixen i fonamenten la nostra història vital, la nostra narració i allò que recordarem i deixarem. Durant unes belles hores de diumenge el nostre temps s’aturà i quedà fixat en aquest petit indret de món on la vida jau horitzontal i on la nostra visió queda matisada pel vent i un cel que aclapara. La nostra felicitat primitiva està feta de crits de joia de la menuda, del xampinyó de casa, arrebossada de sorra i gaudint de les onades que arribaven sempre noves i sempre diferents i sempre úniques… La nostra felicitat primigènia es construeix veient, en la llunyania, com la teua filla gran ja està feta tota una doneta, i com s’estira a la sorra mentre llegeix un llibre i escolta música i es basteix poc a poc el seu propi món i mentre consenteix que natros en siguem espectadors privilegiats. I quan la veus te n’adones satisfet que ho esteu aconseguint, que malgrat tot i tothom ho heu tirat endavant i que ho continuareu fent igual de malament com fins ara, però que això no importarà perquè ens estimem i ens estimarem amb les nostres imperfeccions i debilitats. La narració de la nostra felicitat essencial tindrà un capítol en aquestes tardes de diumenge al delta, envoltats de beutat, que teixirà els nostres records i les nostres vides, i ens ancorarà en una terra conviscuda.

Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *