p o e s i a en som tots

Encara creus que la Viquipèdia no és una font fiable?

Ahir tot just va acabar l’edició del 2023 de la campanya , emmarcada en el projecte Bibliowikis, un projecte d’abast català i que incentiva la participació de les biblioteques i dels professionals que hi treballen en la creació de contingut de qualitat a la Viquipèdia catalana. Penso fermament que les biblioteques tenen molt a dir a la #Viquipèdia, i han i hem de ser uns dels principals generadors de continguts fiables i de qualitat, bo i aportant la nostra expertesa en la gestió de la informació. I és que crec fermament que forma part del nostre nucli dur de la professió el garantir, fomentar i difondre l’accés lliure a la informació contrastada i de qualitat.
Pren, doncs, tot el sentit, que el s’emmarqui dins del , i que siguem precisament els els principals destinataris d’aquest projecte. Treballem al principal centre d’informació i coneixement de què disposa avui dia la humanitat, les , i som els primers que sabem i insistim en la importància de referenciar sempre, sempre, tot allò que s’escriu i es publica. També, naturalment, a la Viquipèdia. I és que el col·lectiu és una peça clau i indispensable per a garantir la qualitat i la veracitat de la informació que es publica en aquesta enciclopèdia un xic utòpica, fruit d’una altra visió d’internet, i que encara avui dia propugna i defensa i lluita per un coneixement compartit.
Així, des del 2019 s’han afegit un total de 9.943 referències, que han permès millorar la qualitat dels articles que podem trobar a la #Viquipèdia, i que han permès donar fiabilitat i credibilitat a l’enciclopèdia, i han ajudat —i ajuden— a que aquesta vagi perdent la rèmora de font d’informació obviable i de poca o nul·la qualitat. Ja fa anys que hi participo de forma entusiasta, i per exemple el 2021 vaig afegir 349 referències; el 2022, varen ser 514; i aquest 2023 han estat 381 les referències que he incorporat a diferents articles.
Després d’aquesta feina sostinguda en el temps —i amb xifres—, penso que la pregunta clau que cal que ens fem és si encara creus de debò que la Viquipèdia (com a mínim la catalana) segueix essent una font poc fiable.
Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *