Blog

Dietari (02/12/2022)

A avui ja s’ha inaugurat de forma oficial la temporada de . I malgrat tot, es continua fent el mateix de cada any: encesa de llums, fires, atraccions, pista de gel… Som animals de rutines, i excepte guerres, ens movem per hàbits. No vull ser aixafa-guitarres, però amb la situació econòmica i social que estem vivint, amb una inflació desbocada, uns sous congelats i una pobresa que ja és estructural i enquistada, em sembla greu que es continuï fent el mateix de sempre, ben bé com si no estigui passant res. Entenc que per a una ciutat, qualsevol ciutat, deixar de fer les coses que s’han fet sempre i a les que ja hi estem avesats, hagi de ser dur i complicat; no posar les llums, per exemple, pot comportar que els comercials entrin en còlera. Però és que ja hauriem de començar a pensar que res és ni serà com sempre, i que estem entrant en un canvi disruptiu de les nostres vides i la nostra manera de veure el món; i cal que ens hi adaptem. És pura supervivència. Per desgràcia, els qui ens governen no demostren cap mena de valentia, i mai faran cap acte, cap acció impopular que els suposi perdre vots a les següents eleccions. Tenim un elefant al menjador, però fem com si no el veiem. Cal urgentment que els estaments públics exerceixin de líders, i executin les mesures que calgui, sense temors. M’agradaria saber, per exemple, quin cost tindran les llums de Nadal repartides per la ciutat, o mantenir una pista de gel del 2 de desembre fins a Reis.
Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *