2FA - Ajuda - Mastodon

Activar autenticació de dos factors a mastodont.cat

Pas a pas veurem com activar l’autenticació de doble factor a mastodont.cat. 

Per a més comoditat, ens cal tenir portàtil o PC i el mòbil a l’hora. Des d’el portàtil o PC i amb la sessió iniciada, visitem aquest enllaç, on veurem aquesta pantalla:

Fem clic a Configurar i ens demanarà la contrasenya del nostre compte a mastodont.cat, és la contrasenya que tenim per a iniciar-hi sessió:

La teclegem i premem  “continua”. Ara veurem aquesta pantalla:

Abans de fer-hi res, ens cal instal·lar en el nostre mòbil una aplicació TOTP, per exemple, per a Android podem instal·lar Aegis i per a iOS, si tenim la versió 16.0 o superior, no cal cap aplicació perquè ve integrat en el sistema operatiu. Si tenim una versió inferior a iOS 16.0, Authy va molt bé.

En qualsevol dels tres casos ens cal llegir el codi QR des de la aplicació adient o directament amb la càmera del mòbil si tenim iOS 16.0. La aplicació ens generará un codi de dos factors que és el que haurem d’escriure en la pantalla de dalt. Després ja podem premer el botó “ACTIVA”. I ja està! Veurem aquesta pantalla final:

Aquesta pantalla de dalt ens ho diu clarament. Hem de desar en un lloc segur tots aquests 10 codis de recuperació per a poder recuperar l’accés al compte en cas que així ho necessitem.

Nota: tots els codis mostrats en les pantalles superiors ja no son operatius en cap cas, només han servit d’exemple per a escriure aquest tutorial i ja han estat esborrats.

Avatar photo

De vegades escric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *