OpenStreetMap

Servidor de tessel·les de OpenStreetMap

Després de temps pensant que havia de fer-ho, el passat 19 de març del 2019 vaig començar el procés.
La màquina escollida corre Ubuntu 20.04 i les instruccions a seguir les d’aquesta pàgina.
La idea és tenir una replica del servidor de OpenStreetMap, pàgina que inclou un servidor de tessel·les i un servidor Nominatim que permet fer cerques de ciutats, pobles etc per el seu nom.
La part més feixuga del procés és el de l’importació de les dades del planeta sencer a la base de dades Gis. En un disc dur convencional (és l’autèntic coll d’ampolla d’aquest projecte, més avall dic perquè) ha trigat 3.611.989 segons, o sigui, 41 dies, 19 minuts i 19 segons, i la base de dades Gis ocupa (alerta) més de 1,5 Terabytes dels 2TB que té.
Seguint els passos següents arribo al punt de màxima excitació, el de veure el mapa global i fer-hi zoom. Primer problema i insalvable, el dimoni renderd dona errors…
D’acord, lliçó apresa. No es poden renderitzar tessel·les en temps real si la base de dades del planeta sencer la tens en un disc dur convencional, és massa lent i només fa que donar errors:

renderd process Failed to send render cmd on fd x
renderd send error: Inappropriate ioctl for device

Aquí he entés perquè recomanen un SSD en la pàgina d’instruccions.
Cal, sí o sí, un disc dur SSD de 2TB com a mínim. El meu projecte de tenir un servidor de tessel·les de queda en suspens degut aquest problema tècnic.
Però sóc tossut, ho torno a provar des de zero, esborro la base de dades (més de 41 dies de feina esborrats en pocs segons) i començo l’importació però “només” de Europa, pensant que amb menys tessel·les sí que podré fer zoom sense errors de renderd.

osm2pgsql took 831506s (230h 58m 26s) overall

9 dies, 14 hores, 58m i 26 segons ha trigat en importar les dades del mapa d’Europa a la base de dades gis. I em dona els mateixos errors de renderd. Ja toca deixar-ho estar. No havia après la lliçó?
Torno a començar de zero, aquest cop amb un disc dur SSD de 2TB! A veure quan trigarà però en un dia ja ha acabat d’importar els “nodes” i ja està important els “Way”.
Seguiré en una propera entrada

Avatar photo

De vegades escric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *