Sense categoria

El sud bibliotecari 2.0: eines del web social a les biblioteques públiques tarragonines

Publicat originalment a:
Gil Solés, Daniel. “El sud bibliotecari 2.0: eines del web social a les biblioteques públiques tarragonines”. En: Ítem, n. 52 (2010), p. 107-112. Descarregar el PDF
RESUM
En l’article es fa una visió panoràmica dels diferents serveis de la web 2.0, o web social, usats en diferents biblioteques públiques de la província de Tarragona. Es fa un repàs del serveis usats a les biblioteques de Cambrils, Mont-roig del Camp, El Vendrell, Torredembarra, Reus, Roquetes, Tarragona i Tortosa. També es parla de les eines que usen a la Central de Biblioteques de Tarragona i les Terres de l’Ebre com a centre de suport a totes les biblioteques públiques de la província. Finalment, s’extreuen unes conclusions en forma de tendències i usos.
Paraules clau: web 2.0, web social, biblioteques públiques, Tarragona (província), internet
RESUMEN
En el artículo se hace una visión panorámica de los diferentes servicios de la web 2.0, o web social, usados en diferentes bibliotecas públicas de la provincia de Tarragona. Se hace un repaso a los servicios usados en las bibliotecas de Cambrils, Mont-roig del Camp, El Vendrell, Torredembarra, Reus, Roquetes, Tarragona y Tortosa. También se habla de las herramientas que usan en la Central de Bibliotecas de Tarragona y Terres de l’Ebre como centre de soporte para todas las bibliotecas públicas de la provincia. Finalmente, se extraen unas conclusiones en forma de tendencias y usos.
Palabras clave: web 2.0, web social, bibliotecas públicas, Tarragona (provincia), internet
ABSTRACT
The article provides an overview of different Web 2.0 services, or social web, used in various Public Libraries in the province of Tarragona (Spain). It provides an overview of the services used in the libraries of Cambrils, Mont-roig del Camp, El Vendrell, Torredembarra, Reus, Roquetes, Tarragona and Tortosa. It also discusses the tools that use the Central Library Services of Tarragona and Terres de l’Ebre as a center of support for all public libraries in the province. Finally, some conclusions are drawn in the form of trends and uses.
Keywords: web 2.0, social web, public libraries, Tarragona (Spain), internet
Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *