Sense categoria

Un vaixell ple de llibres, a Blanes

A Blanes, l’any 2003, hi va atracar un gran vaixell. Però no ho féu al seu port, ni a les seves platges… Ho va fer, no obstant, uns metres terra endins, no gaire lluny del mar, el qual no perd de vista. Artigues i Sanabria capitanegen aquesta nau. És la nova Biblioteca Comarcal de Blanes.
En efecte, la Biblioteca es concep en forma d’un gran buc de 1.815 metres quadrats i tres plantes d’alçada; un buc ancorat de cara a una gran plaça i sobretot de cara al mar. Elements amb els quals hi manté un intens diàleg, fructífer i constant. Un diàleg sense el qual la biblioteca no s’entendria i perdria tot el seu sentit, tot el seu concepte.
La gran plaça penetra en la proa de la biblioteca i actua com element de transició, de comunicació i de continuïtat entre l’exterior i l’interior, al mateix temps que serveix per donar protagonisme visual a l’edifici. A l’exterior, aquesta funció la fa una visera de la coberta de la biblioteca, triangular, i que s’expandeix fora del volum principal de l’edifici. Aquesta visera forma una zona coberta, i serveix precisament per generar una zona exterior amb ombra, immediatament anterior a l’edifici, i també per protegir l’interior d’una excessiva entrada de llum solar directa. Per la seva part, a l’interior és el vestíbul el que actua com a punt de transició, tot introduint la plaça dins la biblioteca.
A la proa hi trobem també una immensa façana de vidre, que fa de gran aparador de la biblioteca i que visualitza tot allò que es desenvolupa al seu interior. Al mateix temps permet, en el sentit contrari, gaudir d’immillorables vistes vers la plaça i el mar… Sempre el mar; sempre visible. I a l’interior, un blanc orgànic, intens, omnipresent, domina i inunda una organització de l’espai austera.
Fonts:
Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *