Blog

Dietari (05/12/2022) : l’enganyifa dels cotxes elèctrics

Llegeixo que a Suïssa, entre les mesures que implantaran per a reduïr el consum energètic està la de prohibir la recàrrega dels vehicles híbrids, i limitar la càrrega dels purament elètrics per als desplaçaments que siguin estrictament necessaris, com ara la feina o per emergències mèdiques. I és que penso que la mandanga dels cotxes elèctrics ha estat la última enganyifa que se’ns ha venut, i en la que molts hi han caigut de quatre grapes i a més per una picossada. El cotxe elèctric no resol la ocupació i l’ús de l’espai públic ni a les ciutats ni tampoc a fora d’elles, a carreteres i autopistes. Objectivament, en aquests aspectes, el cotxe de combustió i l’elèctric són la mateixa merda sovint conduïda per una única persona. Amb l’afegit, a més, de què tots dos, òbviament, necessiten energia per a moure’s: petroli d’una banda, i electricitat per l’altra. I és que el fons de la qüestió és precisament aquest, l’energia. Del que s’està parlant és d’una crisi energètica, i de que caldrà repensar com usem i l’energia disponible. I és clar, 100.000 cotxes elèctrics particulars endollats carregant les bateris són totalment prescindibles.
Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *