Python

Retorn

Gràcies a una copia de seguretat que prudentment vaig fer en l’antic servidor he restaurat en el nou aquest blog.

A partir d’ara ja puc tornar a escriure articles principalment sobre , que és la meva passió actual. Amb Python m’han tornat les ganes de programar codi, després d’anys de no fer-ho. És fàcil i a l’hora molt potent perquè et permet fer qualsevol cosa que puguis imaginar.

La versió que estic fent servir és la 3.8.x, que et facilita encara més crear entorns virtuals.  En un anterior article vam veure com es creava l’entorn virtual a Python 2.x. Ara és més fàcil:

python3.8 -m venv directori

I ja està, només falta entrar en el directori i executar el famós ‘source bin/activate’ per a activar l’entorn virtual.

Des de l’1 de desembre del 2018 quan vaig escriure el darrer article en l’anterior servidor fins avui, 4 d’abril del 2020, he programat diversos projectes, tots centrats en les xarxes socials lliures i més concretament en Mastodon i Pleroma. Un bot que retorna l’article de la Viquipèdia que se li consulti, un altre que et diu el temps que fa o farà en la ciutat o poble que li diguis, un que et proposa restaurantsetc.

El millor de programar és quan aconsegueixes que el teu codi sigui útil per els altres però també et permet retornar a la comunitat de programari lliure el que t’ha donat durant tants anys.

Avatar photo

De vegades escric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *