Sense categoria

Has d’estar a Linkedin, i no ho saps

L’ús de Linkedin en entorns professionals s’ha convertit ja en una cosa habitual. Gairebé sense adonar-nos accedim a Linkedin i busquem si els nostres clients, socis o altres professionals del nostre sector tenen el seu perfil a #Linkedin: busquem conèixer-los una mica més, saber en quines empreses han treballat, quins projectes s’han desenvolupat, quines carreres han estudiat… En definitiva, saber amb qui ens anem a relacionar professionalment. Si ets un professional independent, has d’estar a Linkedin… i molt probablement no ho saps. En aquest article no et donaré els típics i tòpics consells sobre com mantenir un perfil a Linkedin, o per què has de tenir un, o com esprémer al màxim aquesta xarxa social. No em vull repetir. Per contra, t’explicaré dues experiències que m’han passat els últims dies, que tenen a veure amb Linkedin, i que el situen cada vegada més també en un entorn familiar.

Al desembre vam fer un primer menjar amb els pares i mares dels companys de P3 de la meva filla petita. Com sol passar en aquests casos, sempre acabes parlant més amb uns pocs pares, amb dos o tres d’ells. Doncs bé, l’endemà vaig rebre la invitació d’un d’ells, a connectar a Linkedin. Pel que sembla, després de la xerrada em va buscar, va llegir el meu perfil i em va afegir a la seva xarxa. La segona experiència és més propera: tinc un nou gestor, que per horaris no ens vam poder veure fins dissabte passat; fins a aquest dia tan sols havíem parlat per telèfon o escrit per correu electrònic. Doncs bé, quan em va veure, em va dir que m’havia vist a Linkedin, i que em coneixia gràcies a aquesta xarxa.

Sempre hi ha la possibilitat d’establir relacions professionals, en qualsevol situació, en qualsevol àmbit. D’una trobada entre coneguts pot néixer un nou contacte professional. I el millor de tot, és que no ho saps. La recerca de persones i professionals a Linkedin és ja una norma, una cosa habitual, i cal estar sempre preparat. Has de cuidar al màxim el teu perfil, tenir-lo impol·lut i sempre en perfectes condicions.

I bé, ¿tens cura el teu perfil de Linkedin? Valores la importància d’un bon perfil a Linkedin en el teu àmbit professional? Ho fas servir com a canal de comunicació amb els teus clients i amb altres professionals? Com et relaciones amb ells en aquesta plataforma? Ets proactiu?

Compra el meu últim llibre de ficció “Tots els noms del tren”

Avatar photo
Hi, I’m Daniel Gil

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *