Sense categoria

Has d’estar a Linkedin, i no ho saps

L’ús de Linkedin en entorns professionals s’ha convertit ja en una cosa habitual. Gairebé sense adonar-nos accedim a Linkedin i busquem si els nostres clients, socis o altres professionals del nostre sector tenen el seu perfil a #Linkedin: busquem conèixer-los una mica més, saber en quines empreses han treballat, quins projectes s’han desenvolupat, quines carreres han estudiat… En definitiva, saber amb qui ens anem a relacionar professionalment. Si ets un professional independent, has d’estar a Linkedin… i molt probablement no ho saps. En aquest article no et donaré els típics i tòpics consells sobre com mantenir un perfil a Linkedin, o per què has de tenir un, o com esprémer al màxim aquesta xarxa social. No em vull repetir. Per contra, t’explicaré dues experiències que m’han passat els últims dies, que tenen a veure amb Linkedin, i que el situen cada vegada més també en un entorn familiar.

Al desembre vam fer un primer menjar amb els pares i mares dels companys de P3 de la meva filla petita. Com sol passar en aquests casos, sempre acabes parlant més amb uns pocs pares, amb dos o tres d’ells. Doncs bé, l’endemà vaig rebre la invitació d’un d’ells, a connectar a Linkedin. Pel que sembla, després de la xerrada em va buscar, va llegir el meu perfil i em va afegir a la seva xarxa. La segona experiència és més propera: tinc un nou gestor, que per horaris no ens vam poder veure fins dissabte passat; fins a aquest dia tan sols havíem parlat per telèfon o escrit per correu electrònic. Doncs bé, quan em va veure, em va dir que m’havia vist a Linkedin, i que em coneixia gràcies a aquesta xarxa.

Sempre hi ha la possibilitat d’establir relacions professionals, en qualsevol situació, en qualsevol àmbit. D’una trobada entre coneguts pot néixer un nou contacte professional. I el millor de tot, és que no ho saps. La recerca de persones i professionals a Linkedin és ja una norma, una cosa habitual, i cal estar sempre preparat. Has de cuidar al màxim el teu perfil, tenir-lo impol·lut i sempre en perfectes condicions.

I bé, ¿tens cura el teu perfil de Linkedin? Valores la importància d’un bon perfil a Linkedin en el teu àmbit professional? Ho fas servir com a canal de comunicació amb els teus clients i amb altres professionals? Com et relaciones amb ells en aquesta plataforma? Ets proactiu?

Compra el meu últim llibre de ficció “Tots els noms del tren”

Avatar photo

Bibliotecari-documentalista. Pare de dues xiquetes meravelloses i que m'estimo amb bogeria. Fent feina de bibliotecari a la #BiblioEpiscopal. Vivint entre #Tortosa i #Barcelona. Els trens de la #R16 són el meu tercer espai. Curriculum | Llibres publicats | Tots els noms del tren

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *