Akkoma federa sense permís?

Just ara mateix, dia 7 de setembre del 2023 a les 13:27, he instal·lat un nou servidor #Akkoma. Vull veure què fa just després de posar-lo en línia però sense publicar-hi res de res, sense seguir a ningú de cap altre servidor i sense que ningú de cap altre servidor segueixi el seu únic usuari "akko".

En aquest estat inicial, el nou servidor Akkoma no té cap "peer", o sigui, no federa amb cap altre servidor del #fedivers. Es veu en l'"endpoint" de la seva #API a /api/v1/instance/peers:

no té cap peer

La idea és deixar-lo així un temps indefinit, a veure què fa. Hauria de seguir sense cap "peer" indefinidament.

A les 24 hores he publicat l'inevitable "hola món".

primera publicació, "hola món"

Segueix amb zero "peers", no federa amb cap servidor remot:

zero peers

11 de setembre. Importo el fitxer csv amb els usuaris seguits d'un altre servidor però abans miro els peers actuals:

zero peers

Segueix sense federar amb cap servidor remot. Fitxer csv ja importat, hauria de començar a federar.

Seguint a 4 comptes remots
tres peers

Efectivament, ja federa amb tres servidors remots directament relacionats amb els comptes que s'han començat a seguir. A veure què passa a partir d'ara. Hauria de seguir federant només amb aquests tres servidors remots.

13 de setembre, 8:30 del matí. Sense haver interaccionat amb cap servidor remot, Akkoma ja federa amb 2.419 servidors. L'únic usuari d'aquest servidor no ha seguit a ningú més que els quatre usuaris inicials mostrats més amunt i cap usuari remot a interaccionat amb aquest únic usuari local. Es confirma que en un servidor Akkoma, els usuaris locals no tenen cap control sobre amb qui federen.

Akkoma ja federa amb 2419 servidors remots sense cap acció del únic usuari local que ho provoqui.