Un principiant no comença de zero, comença per la cota -1, que aquesta no és saber engegar/apagar un ordinador -que d’això ja n’hem après-, és entendre el que et disposes a aprendre i perquè ho vols fer d’una manera determinada i no d’una altra.

Com a principiant és qüestionar-se el perquè un vol usar Linux. Estem massa ben acostumats, i potser quan se’ns apareix la paraula Linux, ens fa por no saber instal·lar. No hi ha excusa, actualment venen ordinadors amb Linux preinstal·lat o sense sistema operatiu que sempre trobaràs ajuda per efectuar la instal·lació de qualsevol distribució.

En què transcendeix en aquest món que vivim ara? Inicialment amb el compromís, la credibilitat i la seguretat de protecció com individu.

Entendre el nucli de Linux és com entendre a la perfecció el pèndol de la Terra, però la Terra consta de moltes capes i si ets una persona curiosa, aquest sistema operatiu et sedueix, perquè et mostra una petita, però important part de la seva màgia i fa que en siguis partícip.

Linux se’ns presenta humil, sense pretensions.

Aquesta és la primera lliçó que com a principiant, m’hagués agradat sentir. Elegir si se’n vol formar part, perquè no només és fer-ne un ús domèstic o professional instal·lant les seves distros, sinó sentir l’emoció d’aprendre’n amb responsabilitat.

Consta de moltes persones generoses de tot el món que ho fan possible, disposades a pensar, treballar, millorar gratuïtament perquè tot funcioni a la perfecció.

Lliurant repositoris per divulgar i apropar-nos a tota mena d’informació actualitzada. Linux és com un llibre obert amb accés il·limitat de modificacions de codi. És innovació permanent altruista.

Va més enllà d’un sistema operatiu, traspassa i condueix a una visió de pensament de progrés, que no només, naturalment els desenvolupadors entre altres professionals informàtics, són els que ens regalen les seves hores i part dels seus coneixements, sinó que també existeix gràcies a la contribució de tots els que ho fan possible; usuaris experts i principiants que volen experimentar i es resisteixen a seguir amb l’imposat.

Linux no para ni ens separa, ens uneix com a persones!😉

 


 

 

Avatar photo
Hi, I’m Caelumtangi

Sara⚡🪐

5 Comments

    1. Hi ha centenars de persones arreu del món mirant i millorant el codi tant del kernel com dels paquets de les distribucions. Aquest fet ajuda molt a tenir un sistema operatiu robust, estable i segur.
      La gran majoria de servidors a Internet funcionen gràcies a Linux. La comunitat del programari lliure pot estar molt orgullosa 😊

    1. Gràcies a tu que en formes part!
      Sí, les primeres reflexions són en general, a mesura que n´aprengui (tècnica) suposo que em podré respondre les preguntes que em formulo més particulars…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *